ÖVRIG INDUSTRI-LUFTDRIVNA2017-02-15T14:44:11+02:00

Luftdrivna bandtransportörer för övrig industri

 

Transportörerna är lämpliga för transport av såväl små som stora produkter och vänder sig därför till de flesta industrityper och branscher, även inom livsmedel och läkemedel.

De har en robust konstruktion i aluminiumprofil som standard men kan, på begäran, tillverkas i rostfritt utförande. Transportörernas låga bygghöjd och deras släta långsidor och undersida underlättar deras användningsområde. Tack vara det kan bandtransportören placeras direkt på en plan yta, t ex på golvet eller ett bord.

Få rörliga delar minimerar drifts- och underhållskostnader. Transportören arbetar bäst i rumstemperatur. Transportörens arbetstemperaturer ligger mellan -10°C och +80°C. För applikationer med högre temperaturer kontakta oss gärna!

Promotex erbjuder en stor mängd olika bandkvaliteter, med eller utan medbringare. Transportörerna kan därför anpassas till de flesta applikationerna inom industrin. 

Vid behov kan transportören även utrustas med olika typer av sidostyrningar beroende på applikation.

Transportören kan kopplas direkt på maskinens existerande pneumatik eller styrsystem. Den kan arbeta automatiskt eller i takt med maskinen. Skall transportören arbeta i annan takt än maskinens, erbjuder Promotex olika typer av styrlösningar – inbyggda eller i separat kapsling.

BILDGALLERI

Promotex arbetar med stor flexibilitet som uppskattas av många konsulter och kunder.

Bilden ovan visar en bandtransportör utrustad med två band. Transportören arbetar i en påfyllningsmaskin för behållare som skall innehålla explosivt material.

Det händer ofta att konsulter eller produktionstekniker kontaktar oss när de konfronteras med olika projekt där transport av produkter kräver en okonventionell lösning.

Vid varje tillfälle där du inte har någon färdig lösning på dina funderingar och oavsett vilket projekt du arbetar med, kontakta oss på Promotex.