ÖVRIG INDUSTRI-ELDRIVNA2017-02-15T14:43:29+02:00

Eldrivna bandtransportörer för övrig industri

 

 

Transportörerna är lämpliga för transport av såväl små som stora produkter och vänder sig därför till de flesta industrityper och branscher
(även inom livsmedel och läkemedel). De har en robust konstruktion i aluminiumprofil som standard men kan, på begäran, tillverkas även i rostfritt utförande. Deras låga bygghöjd och deras släta sidor underlättar placering och installation. Transportörernas långsidor och undersida är släta vilket underlättar deras andvändningsområde. Bandtransportören kan placeras direkt på en plan yta, t ex ett bord. Få rörliga delar minimerar drifts- och underhållskostnader. Transportören arbetar bäst i rumstemperatur. Den kan dock användas i applikationer mellan -10°C och +80°C. 
En mängd olika kvaliteter av transportband (med eller utan medbringare) gör att transportörerna kan anpassas till de flesta applikationer. 
Vid behov kan transportören även utrustas med sidostyrningar som passar ändamålet bäst. Transportören kan kopplas direkt på maskinens existerande pneumatik eller styrskåp. Den kan arbeta automatiskt eller i takt med maskinen. Skall transportören arbeta i annan takt än maskinens, finns det olika typer av styrlösningar – inbyggda eller i separat kapsling.

BILDGALLERI

Promotex arbetar med stor flexibilitet som uppskattas av många.

Bilden ovan visar en bandtransportör utrustad med två band. Den är installerad i en påfyllningsmaskin för behållare som skall innehålla explosivt material.

Det händer ofta att konsulter eller produktionstekniker kontaktar oss när de konfronteras med olika projekt där transport av produkter kräver en okonventionell lösning.

Vid varje tillfälle där du inte har någon färdig lösning på dina funderingar och oavsett vilket projekt ni arbetar med, kontakta oss på Promotex.